Den såkaldte krig mod terror


 

Rettelse og tilføjelse

 
Jeg har skrevet på side 2, at Lars Løkke Rasmussen har begået magtmisbrug ved at få fjernet forsidefotoet fra det billedarkiv, hvor det havde været tilgængeligt. DET ER EN SLEM FEJL! Jeg har d. 7. januar fået den rigtige oplysning, at det var fotografen selv, der havde foranlediget fotoet fjernet.

Jeg har straks skrevet et  brev til Lars Løkke Rasmussen og givet ham min oprigtige og uforbeholdne undskyldning. 

Jeg slutter brevet med følgende:
"Jeg er godt klar over, at når man spreder et rygte, så er det ligesom at sprede en pose dun: Det er svært at samle dem allesammen ind igen, men jeg lover dig, at jeg gør mit bedste.
Min fejltagelse rokker dog ikke ved mine konklusioner om, at det er bedst at løse konflikter med fredelige midler: Vi må indse, at vi ikke kan skyde os ud af problemerne!" 
 

Jeg vil gerne for alsidighedens skyld give ordet til Lars Løkke Rasmussen selv:

 

Fra Politiken den 22. september 2001:

"Venstres næstformand Lars Løkke Rasmussen kalder det for en »forskruet virkelighed« og understreger, at pengene ikke er gået til en terrororganisation, men til et skoleprojekt, som han siden har besøgt i Afghanistan. » Det har ikke noget med Taleban at gøre. Ham der står til højre for mig på billedet, hedder Asmat. Han bor i dag i Danmark og bliver dræbt, hvis han sætter sine ben i Afghanistan. Talebanerne overtog magten fra hans far, som også lever i eksil, fordi talebanerne mener, at han ikke var ekstremistisk nok«, siger Løkke Rasmussen."

 
Fra Berlingske Tidende den 14. oktober 2001:

"For nylig cirkulerede der i dansk presse et foto fra 1988, hvor Asmat Mojaddedi står ved siden af en ung Lars Løkke Rasmussen sammen med to andre. De er alle iklædt traditionel afghansk beklædning, og den daværende formand for Venstres Ungdom og nuværende næstformand i partiet, poserer med et AK47-gevær. De var udsendt via Venskabsforeningen Danmark-Afghanistan, hvor den dansk-afghanske komité samarbejdede med Mujahedin om etableringen af et skoleprojekt. Asmat Mojaddedi ryster overbærende på hovedet af de bagkloge, der har anklaget Lars Løkke Rasmussen for at have lidt for tætte forbindelser til muslimske ekstremister. »Dengang var Mujahedin og afghanerne heltene i Vestens øjne. Mujahedin betyder frihedskæmper. Bevægelsen kæmpede på mange planer. Mujahedin er et fælles ord for de afghanere, som kæmpede mod en fælles sag, Sovjet-invasionen. Afghanerne har jo haft en lang tradition for at kæmpe for friheden mod udenlandske besættelser med succes - men kun for den fælles sag. Der var altså både ekstremister og moderate i bevægelsen, og det skabte også uenighed dengang blandt grupperingerne."

 

Indsamlingen til skoleprojektet i Afghanistan blev foranlediget af en uoverensstemmelse om Operation Dagsværk

Se følgende citat m.m. på

"Mujahedinbevægelsen kontrollerede de dele af landet hvor projektet lå, og var således den indirekte modtager men projektet var et lokalt projekt - senere støttet af iman Abdul Wahid Pedersen. Projektet blev ofte beskyldt for at samarbejde med Mujaheddin bevægelsen, og den del af Mujaheddin man havde kontakt til, kan ikke sammenlignes med Taliban."
 
For en meget grundig gennemgang af den brogede problematik omkrig Afghanistan har jeg fundet et link til en boganbefaling af Rune Engelbrecht Larsen:
 
Ahmed Rashid:

Afghanistan og Taleban. Islam, olie og det nye store spil i Centralasien (Tiderne Skifter 2002)

http://www.humanisme.dk/boeger/bog001.php 
"1994-1996 støttede USA Taleban gennem Pakistan og Saudi Arabien. 1995-1997 bakkede USA op om det amerikanske olieselskab Unocals planer om en storstilet rørledning gennem Afghanistan, en forudsætning for effektiv udnyttelse af oliereserverne" Venlig hilsen. Karsten Mathiasen 

 

 


 
   

 

 

 

www.tilgivelse.dk - Copyright © Karsten Mathiasen 2005